DEKORÁCIÓ   Lufik, konfetti, teríték ...

Természetesen vidám, hangulatot emelő, ha a parti-terem, lakás "fel van virágozva".

Lehetőségeink ebben az ügyben szinte korlátlanok, pénztárcánkat is nagyra nyithatjuk, ha akarjuk.

A lufit fel lehet tölteni a tüdőnkből kiáramló levegővel is, de ha megengedhetjük, szuper móka a héliumos lufi. (partiszervezők , virágboltosok foglalkoznak vele)
Nagy divat mostanában, hogy a bulit egy témára fűzik fel; tehát pl Hannah Montana-s minden: tányérok, poharak, szalvéták, kitűzők. Sőt még a játékok is a témával kapcsolatosak.ÖTLETEK

1) Otthon házilag gyártottam "Boldog szülinapot!" feliratot.
Mivel színes nyomtatóm nem volt, ezért színes lapra nyomtattam fekete betűket. Az összhatásában még jobban is néz ki, mint ha színes betűk kerültek volna fehér lapra.
Nagyon jó betűmintám van erre a célra. Ha valaki szeretné és nem tud egyébhez hozzájutni a neten, szívesen elküldöm csatolva.
A szülinapos nevét is mindig kirakom hasonló módszerrel elkészített betűkből.
Mivel én nem egy alkalomra készítettem a betűsort, ezért lamináltam is, ettől jóval tartósabb lesz: nem gyűrődik, nem árt a szél, eső, hó.
2) A lufi elsőszámú dekorációs eszköz, és játékeszköz is lehet. Ha szabadon száll, gurul, biztos, hogy azon nyomban használatba, játékhasználatba veszik a gyerekek. Ha erre nem alkalmas a tér, akkor inkább csak a dekorációs szerepét használjuk ki.
A héliumos lufikkal ugyanez a helyzet: "Borul-e a pohár? dől-e a váza? krémes lesz-e a tortától? aztán a kanapé a krémes lufitól?" s így tovább.

3) Mivel sötét, egybefüggő fakerítésünk van, ideális firkálni. Az utcafronton sokszor kidekoráltam: szülinapos neve, életkora. Jól mutatott. Gondolom, ezt nagy papírra is meg lehet oldani.

4) El lehet helyezni egy-egy lufit, a szülinapos házához, házáig vezető úton, a környező utcasarkokon. Mintha nyomok lennének, amiket követve eljuthat a meghívott a parti színhelyére.

5) Apró, szóró díszek, konfetti, könnyen téphető szalagok után tuti az egy hónapig tartó porszívózás.S még egy apró bejegyzés: mindez nem fontos, nem annyira.
A lényeg igazából a többi. Az a buli, ha a lényeg nem a körítés, hanem a buli!TERÍTÉS

Jó belépni egy olyan helyiségbe, ahol minden színes:

az abrosz,a tányérok, poharak, szalvéták, szívószál, tálcák, tálak.

Az abrosz

-vakmerő anyuka, aki bepróbálkozik nem műanyag asztalterítővel.

Tányérok, poharak, villa

-az eldobható nagy előnye, hogy eldobható.
Nem olcsó. És sajnos a papír pohár nem bírja el a szívószálat, biztos, hogy felborul.
Ha kinti a parti, a szél is sokkal könnyebben felkapja a papír terítéket.
Persze az üveg meg törik. Klasszikus eset: melyik ujjamba harapjak?
Fontos lehet még, főleg kisebbeknél, hogy megkülönböztessük poharaikat. Lehet ötletes dolgokat is készíteni rá. A leggyorsabb az alkoholos filc. És természetesen nem nevek, hanem óvodai jelek, ha még nem tud olvasni.
Ha kertben terítünk, szalvétát, abroszt is könnyedén elröptet a szél. + a legyek, méhek, darazsak gyorsan megjelennek az üdítők, szendvicsek, gyümölcsök körül.
(Bocsánat, ha olyanokról írok, amit tudsz, pl itt, mert már ezerszer terítettél szabadban.)
Megoldások:
Abroszcsipesz, szalvéta tányér alá, minden nehezített (üvegpohár, tányér, vagy súlyosabb műanyag dolgok), átlátszó tetejű fedők sütin, szendvicsen (hogy azért látszódjon, mi van alatta).
Méhek ellen? Nem tudom.

Akinek van ötlete, írhat ...